Po sodelovanju pri oživljanju zgodovinskega Fužinskega gradu (1994-2004) in soočenjem z novodobnim omrtvelim podhodom Bežigrajskega dvora v Ljubljani (2004-2012), takrat še kot Šola uporabnih umetnosti Famul Stuart, bo Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici nadaljevala delo v Gorici, le lučaj od slovenske meje in matične stavbe Univerze v Novi Gorici.

Novi prostori Visoke šole za umetnost se nahajajo v Palači Alvarez, Via Armando Diaz 5, na italijanski strani Gorice, matična stavba Univerze v Novi Gorici pa je oddaljena le 1 km.

Nadaljevala bo z raziskovanjem in širjenjem rab umetnosti v različnih kontekstih in prostorih, od kreativnih industrij prek srečevanj z znanostjo in tehnologijami, vse do interdisciplinarnih medijsko-produkcijskih okolij, od laboratorija do ulice.

V sklopu vertikale programov prve in druge stopnje, triletnega Digitalne umetnosti in prakse ter novega dvoletnega Medijske umetnosti in prakse, študenti krožijo v okoljih in nosilnih modulih animacije, fotografije, (video)filma, novih medijev, scenografskih prostorov in sodobnih umetniških praks, v novem programu druge stopnje se gibljejo tudi med partnerskimi univerzami, med Gorico, Reko in Gradcem.

Vabijo vas, da jih obiščete v novih prostorih na informativnem dnevu, ki bo v petek, 7. septembra 2012 ob 10. uri in v petek 21. septembra 2012 ob 10. uri.

Dodatne informacije: Andreja Leban, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si

Vir: Univerza v Novi Gorici, 27. 8. 2012

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)