Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v sodelovanju s strokovnjakom Fabricom Hénardom, ki v okviru OECD Programa institucionalnega menedžmenta v visokem šolstvu (IMHE) vodi projekt o kakovosti poučevanja v visokem šolstvu (Supporting Quality Teaching in Higher Education), organizira seminar Kakovost poučevanja v visokem šolstvu, in sicer 17. novembra 2011 od 9.00 do 12.00 ure v veliki dvorani Ministrstva za šolstvo in šport, Masarykova 16, Ljubljana.

Seminar je namenjen vodstvom visokošolskih zavodov, pristojnim za spremljanje kakovosti na visokošolskih zavodih kot tudi raziskovalcem in strokovnjakom, ki se ukvarjajo z razvojem visokega šolstva.

Ugotavljanje kakovosti poučevanja predstavlja izziv tako visokošolskim zavodom kot agencijam, ki skrbijo za njihovo akreditacijo in evalvacijo. Cilj seminarja je poiskati odgovore na aktualna vprašanja:

Kako nacionalni okvir visokega šolstva preko zakonodaje in postopkov akreditacije/evalvacije vpliva na kakovost izvajanja študijskih programov in kakovost poučevanja?
Kakšne mehanizme spodbujanja kakovostnega dela visokošolskih učiteljev in sodelavcev morajo vzpostaviti visokošolski zavodi?
Kako na poučevanje vplivajo sodobne metode in oblike poučevanja, tehnologije ipd?
Kako na kakovost vpliva internacionalizacija, mobilnost učiteljev in študentov?
 

Predavanju Fabrica Hénarda bo sledila diskusija, ki jo bo moderiral dr. Stojan Sorčan, generalni direktor Direktorata za visoko šolstvo; različne vidike na kakovost poučevanja v visokem šolstvu bodo predstavljali:

  • dr. Maja Makovec Brenčič, predsednica Sveta Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu
  • dr. Lučka Lorber, prorektorica za razvoj kakovosti na Univerzi v Mariboru
  • predstavnik Študentske organizacije Slovenije

Seminar bo potekal v angleškem jeziku brez prevajanja v slovenščino.

Udeležba na seminarju je brezplačna.

Prijave zbirajo do 11. 11. 2011 na e-naslov: dogodki.mvzt@gov.si (v sporočilo vključite ime, priimek, ustanova, funkcija/področje dela, e-naslov, s pripisom, da se prijavljate na seminar Kakovost v poučevanju).

Vir: MVZT, 6. 10. 2011

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)