CEPS vabi na 6. Seminar Šolskega polja z naslovom Governing Higher Education Through Crises: The Case of the UK, ki bo v sredo, 2. marca 2011 ob 19.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Na njem bo ena izmed ključnih besed tako pogosti pojem »kriza«. A če naj ta pojem še vsebuje kak potencial za kritično analizo, je treba poskrbeti vsaj za to, da ne spodbujamo njegove inflacije. Pri tem nam bo tokrat pomagala gostja iz Anglije, kjer se v zadnjih mesecih še posebej trdo soočajo s krizo »družbene pogodbe med izobraževanjem in državo«, še zlasti po nedavnem sklepu o radikalnem povišanju šolnin na univerzah.

Tokratna gostja bo profesorica Susan Robertson z Univerze v Bristolu (Anglija), mednarodno uveljavljena raziskovalka na področju izobraževanja, obenem pa tudi analitičarka in kritičarka sedanjih procesov v Angliji, iz katerih se lahko tudi kjerkoli na evropskem kontinentu česa naučimo. Naslov njenega uvodnega predavanja je Governing Higher Education Through Crises: The Case of the UK. Na spletni strani lahko kot običajno najdete nekaj gradiva, ki vam lahko služi kot priprava na predavanje ali kot izhodišče za kasnejšo splošno razpravo.

Svojo navzočnost lahko potrdite na tel. (01) 589 23 47 ali ceps@pef.uni-lj.si.

Vir: Vabilo CEPS, 24. 2. 2011 (pdf)

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)