Informacijski pooblaščenec je partner v evropskem projektu ARCADES (Evropski priročnik za poučevanje), namenjenem vnosu vsebin o varovanju osebnih podatkov in zasebnosti v učne programe osnovnih in srednjih šol. Varuhi osebnih podatkov držav članic EU namreč opažajo, da je zavedanje o pomenu varovanja zasebnosti in osebnih podatkov med osnovnošolci in dijaki majhno ter da učitelji nimajo na voljo ustreznih gradiv, ki bi jim bila v pomoč pri seznanjanju otrok in mladostnikov. Partnerji projekta ARCADES so zato pripravili na ravni EU poenotena gradiva in orodja, ki jih bodo učitelji lahko uporabili za poučevanje o varovanju zasebnosti in osebnih podatkov

Zato je Informacijski pooblaščenec pripravil izobraževalni seminar za učitelje. Z enakim programom bo potekal dvakrat:

  • 19. oktobra 2015 na Brdu pri Kranju (hotel Brdo)
  • 20. oktobra 2015 v Mariboru (hotel Habakuk)

Na seminarju bo predstavljen priročnik za poučevanje otrok in mladine, skupaj z uporabnimi praktičnimi gradivi in orodji. Svoje izkušnje in znanje bodo delili strokovnjaki različnih področij, ki imajo izkušnje pri učenju mladih o zasebnosti in tudi širši tematiki človekovih pravic..

Po seminarju bo organiziran natečaj za najboljši pouk oz. učno uro o varovanju zasebnosti in osebnih podatkov. Nagrajenci natečaja bodo nagrado prejeli na mednarodni konferenci ob dnevu varstva osebnih podatkov, 28. 1. 2016 v Bruslju.

Na seminar se lahko prijavite na naslovu sanja.vraber@ip-rs.si, do 10. oktobra 2015. Število mest je omejeno.

Vir in več informacij: IP RS, 1. 10. 2015 in SIO, 24. 9. 2015

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)