CEPS vabi na novembrski seminar Šolskega polja. Namenjen bo problematiki, s katero se že nekaj časa niso izpostavljeno ukvarjali: aktualnim raziskavam na področju inkluzije. Gosta bosta mednarodno priznana raziskovalca prof. dr. Hanu Savolainen (University of Eastern Finland, Joensuu, Finska) in prof. dr. Pietra Egelbrecht (Cantebury Christ Church University, Cantenbury, Velika Britanija).

Hanujevo področje raziskovanja je dobro počutje (well-being) in poklicna kariera mladih ljudi, predvsem mladih s posebnimi izobraževalnimi potrebami in učnimi težavami, Pietra pa se osredotoča na problematiko pravičnosti v izobraževanju ter na izvajanje inkluzivnega izobraževanja v povezavi z izobraževanjem učiteljev. Aktualnost in širina vprašanj, s katerimi se ukvarjata, bosta verjetno pritegnila pozornost udeležencev ne glede na to, na katerem posebnem področju delujejo. Kot je na seminarju že običajno, bo po predavanju potekala razprava, v kateri bodo udeležencilahko komentirali uvodno predstavitev gosta in gostje ter zastavljali vprašanja. Seminar bo potekal v angleščini.

Organizatorji vabijo, da se jim pridružite v četrtek, 21. novembra 2013, ob 19.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Vir: UL PEF, 14. 11. 2013

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)