CEPS vas vabi na prednovoletni Seminar Šolskega polja, na katerem bodo gostili mednarodno priznano norveško raziskovalko prof. dr. Åse Gornitzka (Univerza v Oslu). Åse je predvsem znana kot uspešna raziskovalka evropskih procesov v povezavi s politikami izobraževanja in raziskovanja; med drugim se je v zadnjih letih ukvarjala tudi z izobraževalnimi reformami na zahodnem Balkanu. Nam se bo predstavila z uvodnim predavanjem pod naslovom University governance – tensions between professional management and ‘living autonomy’ in flagship universities. Predstavitev temelji na ugotovitvah iz primerjalnega raziskovalnega projekta o evropskih raziskovalno intenzivnih univerzah, pri katerem je naša gostja nedavno sodelovala. Gre za temo, ki je zadnje čase prav v središču zanimanja evropskih univerz, v središče pa prihaja tudi pri nas: kakšno je – in kakšno naj bi bilo – razmerje med avtonomnim raziskovanjem (in poučevanjem, bi bilo vredno dodati) ter sodobnim »akademskim managementom«? Kam sedanje spreminjanje tega razmerja vodi? Kot običajno bo uvodnemu predavanju sledila odprta razprava, v kateri bomo skupaj z našo gostjo postavljali vprašanja in iskali odgovore.
 
Seminar bo v torek, 15. decembra 2015 ob 17.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.
 
Kot običajno lahko na spletnih straneh CEPS najdete gradivo za spodbuditev razprave (University Autonomy and Organizational Change Dynamics). Več o  gostji lahko izveste na http://www.sv.uio.no/arena/english/people/aca/aasego/.
 
Veseli bodo, če jim boste potrdili svojo navzočnost na tel. (01) 589 23 47 ali ceps@pef.uni-lj.si.

 

 

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)