Na spletišču CEPSA je dne 11. 3 2014 objavljeno vabilo na seminar Šolskega polja, ki bo v četrtek 13. marca 2014 ob 19. uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Vprašanja visokošolske zakonodaje v evropskem oziroma mednarodnem kontekstu

“Zimske počitnice take ali drugačne vrste so zdaj za nami in vabimo vas na marčni seminar Šolskega polja. Medse smo znova povabili tujega gosta, ki je po svoji izobrazbi pravnik, prihaja iz Anglije, dela tudi v Makedoniji in se že desetletja raziskovalno, strokovno in organizacijsko ukvarja z vprašanji visokega šolstva, še posebej z visokošolskim pravom oziroma zakonodajo. To je prof. dr. Dennis Farrington, ki je pred dvema letoma skupaj s prof. dr. Davidom Palfreymanom izdal obsežno delo The Law of Higher Education (2. izdaja, Oxford University Press, 2012), ki sodi med temeljna referenčna dela na tem področju.

Njegovo odlično poznavanje jugovzhodne Evrope, ob tem pa tudi Slovenije, gotovo napoveduje zanimivo razpravo, še posebej v kontekstu napovedanih sprememb visokošolske zakonodaje pri nas. V uvodnem delu nam bo spregovoril o nekaterih vprašanjih visokošolske zakonodaje v evropskem oziroma mednarodnem kontekstu, v preostalem delu večerja pa bo na razpolago za vprašanja in komentarje oziroma za pogovor o vsem, kar nas v kontekstu nosilne teme lahko zanima.”

Dennis Farrington, David Palfreyman (2012) The Law of Higher Education Oxford: Oxford University Press.
Vzorčno poglavje iz knjige: 6. Oficers and Managers (pdf)

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)