Zadnji Seminar Šolskega polja pred počitnicami bo po dveh desetletjih v Sloveniji znova pozdravil prof. dr. Michaela W. Applea (Univerza Wisconsin, ZDA), v svetovnem merilu enega najvidnejših in najbolj uveljavljenih sodobnih raziskovalcev edukacije. Naslov njegovega javnega predavanja – »Power, policy, and the realities of curriculum and teaching« – nakazuje, da se bomo srečali z vsemi bistvenimi elementi, ki označujejo njegov opus raziskovalca in družbenega aktivista. Sodobne spremembe v poučevanju na eni in izobraževanju učiteljev na drugi strani bo postavil v kontekst globokih sprememb v izobraževalnih politikah, kot se kažejo v neoliberalnih, neokonzervativnih, avtoritarno-populističnih in menedžerskih “reformah”, ki imajo danes velik vpliv na mednarodni ravni. Predavanju bo kot običajno sledila odprta razprava, v kateri boste lahko gosta neposredno povprašali o vsem, za kar doslej »v živo« niste imeli priložnosti. Seminar je organiziran v sodelovanju s Slovenskim društvom raziskovalcev na področju edukacije – SLODRE. 

Vabljeni, na zadnji Seminar šolskega polja, ki bo v sredo, 8. junija 2016 ob 17.00 uri v sobi 048 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Za ogrevanje so na naši spletni strani pripravili gostovo biografijo in kratek izbor iz njegovega opusa.

Zaradi zagotovitve primernega prostora prosijo, da jimpotrdite svojo navzočnost na tel. (01) 589 23 47 ali na naslov ceps@pef.uni-lj.si.

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)