Ministrstvo za šolstvo in šport ter Zavod Republike Slovenije za šolstvo organizirata od 18. do 21. aprila 2011 v Žalcu tradicionalni spomladanski seminar za učiteljice in učitelje dopolnilnega pouka slovenščine (program – *.doc) v Avstriji, na Češkem, v Belgiji, Franciji, na Nizozemskem, v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Lihtenštejnu, Makedoniji, Nemčiji, Srbiji, Švici in v Veliki Britaniji, za učiteljice in učitelje slovenščine v Evropskih šolah ter za učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine za Slovence po svetu na daljavo. Seminarja se bo udeležilo devetindvajset učiteljic in učiteljev.

Na seminarju se bodo učiteljice in učitelji seznanili z razvijanjem bralne pismenosti, udeležili se bodo lektorskih vaj in delavnic o širjenju bralne kulture med Slovenci po svetu, o kombiniranem poučevanju, prikazana bo priprava kulturne prireditve. Učiteljice in učitelji v Evropskih šolah pa se bodo na seminarju posvetili predvsem pripravi na maturitetni izpit, novostim v učnem načrtu in poučevanju literarne teorije.

Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič se bo v torek, 19. aprila 2011 v Žalcu udeležil seminarja za učiteljice in učitelje slovenščine iz tujine. Predaval jim bo o osamosvajanju Slovenije. Srečanje bo tudi priložnost, da učitelji in učiteljice podrobneje seznanijo ministra s svojim delom.

Vir: MŠŠ, 18. 4. 2011

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)