Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstvo za šolstvo in šport bosta v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo tudi v letu 2011 pripravila in financirala strokovno izpopolnjevanje za učiteljice in učitelje sobotnih šol slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz Južne Amerike in Avstralije.

Seminar bo potekal v času od 19. januarja do 28. januarja 2011 v Kopru in Ljubljani. Predvideno število vseh udeležencev je od 12 do 18 oseb.

Izpolnjeno prijavnico naj kandidati pošljejo na naslov: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Komenskega 11, 1000 Ljubljana, Slovenija. Prijavo je potrebno poslati tudi v elektronski obliki na naslov: urad.slovenci(at)gov.si.

Prosimo, da se ne pošilja skeniranih prijav, ter da so podatki v prijavi popolni.

Prijavnico najdete tudi na spletni strani http://www.uszs.gov.si/.

Rok za prijavo je 19. november 2010.

Prednost imajo kandidati, ki se tovrstnega seminarja še niso udeležili in nameravajo nadaljevati s poučevanjem. Od udeležencev seminarja se pričakuje, da bodo po zaključku seminarja poučevali v sobotni šoli še najmanj dve leti oz. aktivno delovali v slovenskem združenju. Prav tako se pričakuje njihova aktivna udeležba na seminarju.

Financerja bosta krila stroške letalskega prevoza v ekonomskem razredu v višini 90 % sredstev ter nastanitev in druge stroške povezane s seminarjem v Sloveniji.

Vir MŠŠ

 

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)