Državna sekretarka na Ministrstvu za šolstvo in šport, Alenka Kovšca se je med 14. in 16. aprilom 2011 mudila na Madžarskem na seminarju za zamejske učitelje, ki je potekal v Slovenskem kulturno-informativnem centru Monošter na Madžarskem.

Cilj seminarja je seznananjanje udeležencev z možnostmi vključevanja domače, lokalne kulturne ustvarjalnosti v pouk manjšinskega, maternega jezika učencev. Osrednja tema srečanja je bila poučevanje domače književnosti. Predstavljeni so bili primeri dobrih učnih praks sodelujočih skupin slovenske OŠ Cirila Kosmača Piran, skupine učiteljev iz Italije, s Koroške, s Štajerske, s Hrvaške in iz Porabja. Tekom seminarja so ostali udeleženci spoznali v kako težkem položaju so njihovi kolegi na Madžarskem, zato so v znak podpore podpisali posebno izjavo (pdf).

Državna sekretarka Alenka Kovšca se je pred seminarjem udeležila tudi 4. delovnega srečanja predstavnikov slovenskega šolskega ministrstva s predstavniki slovenskega narodnostnega šolstva v Slovenskem kulturno-informativnem centru v Monoštru.

Vir: MŠŠ, 18. 4. 2011

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)