Simpozij je prvi programski dogodek, ki ga BOKS pripravlja v sodelovanju z Delavsko punkersko univerzo. Gostje: Sašo Furlan: Avtonomija in delitev dela v univerzitetnem polju; Primož Krašovec: Znanost, industrija in teorija; Mislav Žitko: Financializacija študentskega življenja in Maja Breznik: Podrejanje intelektualnega dela kapitalu.

Sobota, 18. 12. 2010, 10:30, Atrij ZRC, Ljubljana.

V popoldanskem delu sledi okrogla miza z gosti: Zdenka Badovinac, Alenka Gregorič, Sergej Kapus, Tevž Logar, Alen Ožbolt, Borut Vogelnik, Boks. Za zaključek bodo predstavljeni primeri uspešnih praks – predstavitve tujih študentskih iniciativ.

Simpozij bo obravnaval splošne družbene in politično-ekonomske procese, ki določajo trenutne spremembe v univerzitetnem polju, predvsem proces financializacije, tj. uvajanja študentskih in nepremičniskih kreditov ter večanja vloge dolga v vsakdanjem življenju; prehod od »svobodne znanosti«, značilne za obdobje hladne vojne, k inovativni, konkurenčni univerzi in hkrati od avtonomije znanosti k »sodelovanju z gospodarstvom«; ter učinke podjetnosti in ekonomske racionalizacije na način dela na univerzi.

Vir: CNVOS in DPU

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)