Simpozij z naslovom Priznavanje in pomen neformalno pridobljenega znanja v nevladnih organizacijah v teoriji in praksi v Sloveniji in Evropi bo v sredo, 26. septembra 2012, med 10. in 14. uro v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Masarykova 16 v Ljubljani.

Na simpoziju bodo iskali možnosti priznavanja neformalno pridobljenega znanja v nevladnih organizacijah (NVO) v kontekstih zaposljivosti, nadaljnjega izobraževanja in prepoznavanja v sistemih nacionalnih poklicnih kvalifikacij, Evropskem kvalifikacijskem okvirju … Organizatorji so kot govorce povabili predstavnike različnih ustanov, kot sta CPI in Andragoški center Slovenije, predstavnike gospodarstva, ministrstev univerz, s pomočjo e-orodij pa se nameravajo povezati tudi s tujimi strokovnjaki. Udeleženci simpozija bodo imeli priložnost gostom zastavljati vprašanja, izražati svoje pobude in z njimi poklepetati tudi v neformalnem druženju.

Na simpoziju bodo oblikovali memorandum, ki ga bodo nevladne organizacije naslovile na vse odločevalce, ki so v državi pristojni za priznavanje neformalno pridobljenega znanja. Dogodek bo namenjen tudi srečanju članic mreže MINVOS, kjer bodo poročali o dosedanjem delu mreže, del časa pa bo posvečen posvetu o civilnem dialoga in sprejetju strategije razvoja izobraževalnih NVO.

Udeležba na simpoziju je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest se lahko prijavite tukaj. Daljše sporočilo o dogodku je objavljeno na spletni strani MINVOS.

Vir: ACS, 19. 9. 2012

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)