Univerza v Novi Gorici, Gimnazija Jurija Vege in Knjižnica Idrija vabijo na simpozij Popularni žanri v slovenski književnosti, tj. znanstveni posvet, posvečen idrijskemu rojaku Damirju Feiglu, ki bo potekal 3. marca 2011 v Idriji, Gimnazija Jurija Vege.

Ločnica med literaturo kot delom množične kulture in tisto, v kateri uživa le bralna elita, je vse manj jasna in vse težje določljiva, zato se zdi, da je potrebno o teh temah vzpostaviti dialog in diskusijo, ki se lahko odvije le v žlahtni simpozijski formi. Prvi sklop referatov bo posvečen literarni ustvarjalnosti Damirja Feigla, drugi pa različnim temam, ki so povezane s popularnimi žanri v slovenski književnosti.

Na simpoziju bodo sodelovali Drago Bajt, Robert Jereb, Zoran Božič (Univerza v Novi Gorici), Vita Žerjal Pavlin (Univerza v Novi Gorici), Milena Blažić (Univerza v Ljubljani), Katja Mihurko Poniž (Univerza v Novi Gorici), Barbara Pregelj (Univerza v Novi Gorici) in Matej Krajnc. Uvodno predavanje bo imel prof. dr. Miran Hladnik (Univerza v Ljubljani). Pozdravni nagovor bo imel Samo Bevk, poslanec Državnega zbora RS.

Vabilo (pdf)

Vir: UNG, 1. 3. 2011

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)