V šoli se veliko uči o(b) svetovnih, globalnih ali planetarnih pojavih, problemih in izzivih. Če ste uspeli napraviti kaj zanimivega, vas Humanitas vabi k sodelovanju na natečaju za dobro prakso globalnega učenja, s posebnim poudarkom na trajnostnem razvoju. Lahko gre za pouk, projekt ali katero koli šolsko dejavnost; lahko je tudi spletna.

Natečaj poteka v okviru projekta SAME WORLD v več evropskih državah in je namenjen prepoznavanju in izpostavljanju dobre prakse globalnega učenja, ki se osredotočajo na teme s področja okolja in trajnostnega razvoja v okviru rednega izobraževalnega sistema v Evropi.

 

Najboljše primere dobre prakse, ki se nanašajo na tri glavne teme (PODNEBNE SPREMEMBE – OKOLJSKA PRAVIČNOST – OKOLJSKE MIGRACIJE), in so bile izvedene v Sloveniji, bodo predstavili na letošnji nacionalni konferenci o globalnem učenju v Ljubljani, najboljše tri pa nagradili s Humanitasovo delavnico En svet. Zmagovalna skupina, ki jo bo izbrala mednarodna komisija, bo prejela nagrado v obliki imenitnega izleta oktobra 2017 na Portugalsko !

 

Več informacij o vsebini natečaja, pogojih za udeležbo in nagradah si preberite v VABILU ter v PRILOGI z navodili in odgovori na najpogostejša vprašanja!

 

Čas za prijavo je do 18. maja 2017.

 

Vir: SIO, 4. 5. 2017

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)