Na letošnjem Sirikt-u 2013 se podajamo v novo zgodbo, ki bo upamo rasla in se razvijala. Poimenovali smo jo ODPRTA UČILNICA.

Zakaj Odprta učilnica? Pomembno vlogo pri ustvarjanju nove paradigme učenja v 21. stoletju (učne metode, organizacijske strukture (oblike) in sodobna tehnologija) ima tudi organizacija prostora. In tak (začetni) poskus je naša Odprta učilnica, ki sestoji iz raznovrstnih učnih otokov (deloma ločenih, a odprtih učnih prostorov), pripravljenih za specifične, učencem prilagojene učne dejavnosti, z različno tehnologijo in sodelujočimi timi. Na otokih Odprte  učilnice se bo odvijal pouk, raznolike dejavnosti, temelječe na pristopu »prinesi svojo lastno napravo«  (BYOD – bring your own device), na mobilnosti, na močni, prodorni brezžični povezavi, premiku na »oblake«…

ODPRTA UČILNICA Sirikt 2013 bo na sporedu v dvorani Vitranc, v petek, 17. 5. 2013, med 13.30 in 15.30.  Organizirana bo v obliki 12 učnih otokov, na katerih bo vzporedno potekal pouk oz. dejavnosti. V predvidenem času za Odprto učilnico se bo pouk na posameznem učnem otoku izmenjal kar trikrat – trije krogi pouka po 40 minut (program url.sio.si/aQ2). Obiskovalci odprte učilnice bodo lahko prevzemali različne vloge: od povsem aktivnih udeležencev pri pouku oz. dejavnostih otoka, aktivnih opazovalcev pouka (hospitantov), bežnih, površinskih, zvedavih opazovalcev do firbcev.

Ob tem, kje se učimo, pa še vedno ostaja nadvse pomembno, kaj in kako se učimo.
Prisrčno vabljeni, da se udeležite pouka v Odprti učilnici in preizkusite letošnjo novost …

Vir: SIO, 7. 5. 2013

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)