V okviru konference SIRikt 2013 bo v ponedeljek, 13. maja od 8. ure naprej, potekal že šesti SIRikt videokonferenčni dan. K sodelovanju vabijo predvsem učenke in učence ter dijakinje in dijake ob pomoči mentorjev. Rok za prijavo je podaljšan do 5. aprila 2013. Več informacij: SIRikt: videokonferenčni dan

Videokonferenčni dan je največja slovenska videokonferenca. Na njej so od leta 2008 do 2011 učenci in dijaki predstavljali svoje šolske projekte. Od lani je videokonferenčni dan prenovljen, je bolj tematsko orientiran, razdeljen na več sklopov in z večjim poudarkom na interaktivnosti med šolami.

V sklopu konference SIRikt 2013 so razpisani naslednji natečaji (rok za oddajo natečaja je 15. 4. 2013):

 

  • Hoja po Robu – Natečaj naj prikaže inovativne, “mejne”, ustvarjalne in kreativne metode poučevanja ter popularizacijo računalništva in informatike kot zanimivo znanstveno vedo skozi film.
  • Igraje se učim – Namen in cilj natečaja je vzpodbujanje kreativnosti pri razvoju izobraževalnih iger, ki se skladajo s primernim okoljem starostnih skupin.
  • Izven zidov učilnic – Z natečajem bi radi izvedeli ali izobražujete s pomočjo socialnih omrežij ali uporabljate socialna omrežja za promocijo oz. nadgradnjo odnosov s svojimi učenci in njihovimi starši.
  • Preusmerimo pozornost od danes na jutri – Natečaj združuje različne komponente (besedo, zvok, sliko, kolaž, fotomontažo in računalniško obdelavo) v eno, celovito zgodbo, ki bo prikazovala predstavo avtorja (ali skupine avtorjev) o prihodnosti. 

 

Vir: SIRikt, SIO, 25. 2. in 19. 3. 2013

 


(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)