7. mednarodna konferenca SIRikt 2013 je že v polnem teku.

Včeraj se je pričela osrednja konferenca Na poti k e-kompetentni šoli z naslovom »Utrte poti vodijo v prihodnost«. Plenarni predavatelj Dom Graveson, strokovnjak na področju družabnih omrežij, je predstavil smiselno rabo družabnih omrežij pri pouku. Poudaril je, da je so družabna omrežja priložnost, da učitelji in učenci vzpostavijo tesnejše odnose. Tudi Conor Galvin zagovarja družabna omrežja, hkrati pa opozarja na pomembnost izbire tistih platform, ki so namenjene učiteljem in učencem.

V plenarnem delu konference je vodstvo projekta E-šolstvo predstavilo rezultate projekta, ki se odvija že od leta 2009. Spomnili so se, kako dolgo pot so prehodili in kam so prišli. Spraševali so se, kam naprej, še posebno ob koncu projekta E-šolstvo.

Popoldne so se udeleženci podali na različne steze, ki so vsebinsko zasnovane glede na ključne e-kompetence. Spremljali so raznovrstne primere dobrih praks e-poučevanja, interaktivnost pa bo pomemben del predstavitev in delavnic. Dvorano Vitranc so napolnili interaktivni plakati, prikazovali so vrsto domiselnih predstavitev, ki so jih udeleženci zanimivo ubesedili, večer pa se je zaključil s slavnostno podelitvijo nagrad natečajev SIRikt 2013.

Tudi danes so na sporedu zanimiva predavanja in prispevki, med njimi tudi delavnica Eurydice. Konferenco lahko spremljate tudi preko spleta: http://www.sirikt.si/slo/program.html

Vir: www.sirikt.si in SIO, 16. 5. 2013

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)