Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije v sodelovanju z domovi Centra šolskih in obšolskih dejavnosti organizira izlet za učence in učitelje, ki so v zadnjih treh šolskih letih sodelovali na programu »Popestrimo šolo«.

V tem tednu (31. marca, 4. aprila in 5. aprila 2014) se bo 1.281 prijavljenih učencev udeležilo različnih aktivnosti, ki se bodo izvajale na več kot 20 lokacijah po vsej Sloveniji. Učenci se bodo na izletu preizkusili v vožnji s kajaki in kanuji, lokostrelstvu, ribištvu, školjkarstvu ter različnih družabnih in športnih igrah, obiskali bodo muzeje in si ogledali številne naravne in kulturno-zgodovinske znamenitosti slovenskih krajev ter raziskovali živo in neživo naravo. Več o posameznih lokacijah izletov si lahko preberete na spletni strani CŠOD.

Izlet bo del zaključne konference programa »Popestrimo šolo«. V četrtek, 10. aprila 2014 se bo namreč v Mariboru odvijal tudi plenarni del zaključne konference »Popestrimo šolo«, ki bo v prvi vrsti namenjen predstavitvi rezultatov programa in izpostavitvi primerov dobrih praks. Skozi strokovne prispevke izr. prof. dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, izr. prof. dr. Marije Kavkler in mag. Mateje Hudoklin bomo imeli priložnost povezati individualne izkušnje s strokovnimi mnenji. Sprehod skozi stojnice in ogled nastopov učencev nam bo omogočil uvid v potek in dejanske rezultate dela učencev in učiteljev vključenih v program.

Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, 25. 3. 2014

Posodobitev: Sklad popestril dan prvim petstotim učencem, 3. 4. 2014

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)