Na slavnostni seji senata Univerze v Ljubljani so podelili častni doktorat Donaldu B. Rubinu za izjemne znanstvene dosežke na področju statistike, prof. dr. Nicholasu Peppasu za izjemno znanstveno delo in raziskave na področju inženirstva, biomaterialov, dostavnih sistemov učinkovin in bionanotehnologije ter g. Adamu Michniku za izjemne dosežke na področju kritične analize družbenih razmer na področju Srednje Evrope.

Plaketo »Pro universitate labacensi« so podelili Radioteleviziji Slovenija, Filmskemu studio Viba Film Ljubljana in Slovenskemu filmskemu centru, javni agenciji Republike Slovenije za izjemno sodelovanje z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Vse tri ustanove že več kot desetletje pomagajo pri izobraževalnem procesu AGRFT-ja z uporabo tehničnih in prostorskih kapacitet ter finančnimi sredstvi.

Podelili so tudi »Zlato plaketo« posameznikom za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja in  »Svečano listino mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem« za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke.

Vir in več informacij: Univerza v Ljubljani, 4. 12. 2012

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)