19 nevladnih organizacij je oblikovalo platformo Sloga. Na njej je možno najti informacije o globalnem učenju, knjižnični podpori za obravnavanje ciljev globalnega učenja, usposabljanjih učiteljev, učencev in dijakov in podobnem. Nevladne organizacije s področja globalnega učenja v okviru projekta Konzorcij NVO: Z globalnim učenjem do globalnih ciljev, ki ga koordinira Sloga, mesečno obveščajo o dogajanju na področju.

Med drugim tako društvo Humanitas šolam ponuja o gledališko igro “Skozi oči begunca”. Prvim petim šolam, ki se bodo prijavile, obljubljajo brezplačno gledališko predstavo. Povpraševanje sporočite na naslov manca@humanitas.si .

Organizacije usposabljajo za zeleno podjetništvo. Seminar Sadje naj bo pravično bo 29. 8. 2016 na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani. Poročajo s 3. evropskega kongresa o globalnem učenju. Zanimivo je izhodišče, da so dekleta in žene ključne za uveljavljanje globalnih ciljev. Objavljen je tudi katalog gradiv/delavnic za šole za popularizacijo vsebin globalnega učenja.

Vir: SIO, 1. 8. 2016

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)