Slovenija je bila 11. novembra na zasedanju 38. Generalne konference  Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) v Parizu s podporo 167 držav izvoljena za članico Izvršilnega odbora UNESCO za obdobje 2015-2019.

UNESCO je edina globalna medvladna organizacija na področjih izobraževanja, kulture, znanosti, komunikacij in informacij. Izvršilni odbor je najvišji organ, ki skrbi za izvajanje in spremljanje odločitev Generalne konference.

Slovenija je že bila članica Izvršilnega odbora v obdobju 2003-2007 in bo takrat pridobljene izkušnje uporabila za učinkovito delo v ponovni funkciji članice. Slovenija bo pri tem posebno pozornost namenila uresničevanju Agende 2030 na področju izobraževanja in prispevku UNESCO za dosego ciljev trajnostnega razvoja do 2030 na področjih znanosti, informacij in komunikacij ter kulture in medkulturnega dialoga.
 
Uvodno zasedanje novoizvoljenega Izvršilnega odbora bo 20. novembra 2015. Predstavnik Slovenije v Izvršilnem odboru UNESCO bo predsednik Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik.

 

Vir>> Novice MIZŠ

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)