Zaključilo se je 11. svetovno tekmovanje Imagine Cup 2013, ki je letos potekalo v Sankt Peterburgu. Tekmovanja sta se udeležili dve slovenski ekipi DORA in Beezinga. Ekipa DORA je izmed 87 ekip iz 71 držav zasedla odlično 2. mesto v tekmovalni kategoriji Inovacije in s tem postavila najboljši slovenski rezultat v zgodovini tekmovanja.

Slovenska ekipa DORA (Doctors Operational Research assistant) je pripravila rešitev, ki bo zdravstvenim ustanovam pomagala povečati učinkovitost in optimizirati operacijske posege. Člani ekipe so Kristjan Košič, Boštjan Arzenšek, Andraž Leitgeb in Zedin Salkanović z mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Matej Vogrinčič iz UKC Maribor.

Letos sta Slovenijo na finalu Imagine Cupa prvič zastopali dve študentski ekipi. Ob ekipi DORA se je odlično odrezala tudi ekipa Beezinga, ki je s sistemom za analizo in zgodnje obveščanje o dogajanju v čebelnjakih zabeležila veliko zanimanje medijev (TechCrunch) in potencialnih investitorjev.
Naslednje leto bo finalno tekmovanje v Ameriki, na sedežu podjetja Microsoft.

Čestitamo slovenskima ekipama!

Vir: FRI, Ljubljana in SIO, 18. 7. 2013

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)