Slovenščina na dlani je visoko avtomatizirano prosto dostopno e-okolje, namenjeno zlasti obogatitvi pouka slovenščine v osnovnih in srednjih šolah. Vsem, ki bi želeli na inovativen način preveriti, utrditi ali nadgraditi svoje znanje slovenskega jezika, ponuja številne jezikovne vaje in razlage.

E-okolje Slovenščina na dlani na podlagi najsodobnejših jezikovnih tehnologij ponuja številne naloge iz štirih vsebinskih sklopov – pravopisa, slovnice, frazemov in pregovorov ter besedil.

V e-okolje Slovenščina na dlani lahko z Arnesovo digitalno identiteto brezplačno vstopate učiteljice in učitelji ter učenke in učenci, omogočen pa je tudi vstop drugim uporabnicam in uporabnikom (z registracijo ali vstopom»kot gost«). Učiteljice in učitelji lahko oblikujete skupine, jim dodelite ustrezne naloge, določite roke za oddajo in spremljate rezultate. Učenci in učenke pa imajo možnost, da rešujejo dodeljene naloge ali pa si samostojno izberejo nabor tem in nalog. Zahtevnost slednjih se pri tem samodejno prilagaja njihovemu napredku, za dosežene rezultate pa so nagrajeni tudi z virtualnimi nagradami.

Vir in več informacij: SIO, 3. 3. 2023

(Skupno 68 obiskov, 1 današnjih obiskov)