V Bruslju so podelili nagrade najboljšim udeležencem evropskega projekta za spodbujanje varčne rabe energije v osnovnih in srednjih šolah. Med sedmimi nagrajenci je tudi slovenska Osnovna šola Šmartno pri Slovenj Gradcu, kateri je priznanje podelil evropski komisar za energijo Günther Oettinger.

Gre za tekmovanje v okviru pobude U4energy, ki ga je letos prvič pripravila izvršna agencija za konkurenčnost in inovacije v okviru Evropske komisije. Odzvalo se je 476 šol iz 24 držav. Za nagrade se je potegovalo tudi 17 slovenskih projektov.

“S projektom želimo spodbujati varčno rabo energije med otroki in šolami, ki so evropska prihodnost,” je namen pobude pojasnil direktor omenjene agencije Patrick Lambert in dejal, da so nad odzivom evropskih šol navdušeni.

Slovenska šola Šmartno pri Slovenj Gradcu je dobila nagrado v kategoriji za najboljšo kampanjo za osveščanje o energetski učinkovitosti. Otroci so žirijo prepričali predvsem z vodilno pesmijo kampanje, eko rapom, so pojasnili organizatorji tekmovanja.

Celotna novica

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)