V Cankarjevem domu se je 21. septembra pričel 16. Slovenski festival znanosti, ki bo trajal do 23. septembra. Otvoritvene slovesnosti se je udeležil tudi minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, slavnostni govornik pa je bil predsednik državnega zbora dr. Pavel Gantar.

Festival organizira Slovenska znanstvena funadacija. Na njem se srečujejo raziskovalci vseh generacij, ki skušajo znanost približati čim širšemu krogu državljank in državljanov vseh starosti. Tu imajo otroci, mladostniki in državljani priložnost, da si izberejo najprivlačnejše poti za popotvanje po svetu znanosti in raziskovanja, pravi dr. Edvard Kobal, direktor Slovenske znanstvene fundacije. Hkrati pa jim festival ponudi priložnost, da javnostmi predstavijo rezultate, dosežke svojih prvih samostojnih projektov na raziskovalnem, inovacijskem ali umetniškem področju. Festival znanosti, pravi dr. Kobal, promovira vzpostavljanje slovenske družbe znanja.

Osrednji festivalski dogodek je sejem eksperimentov, katerega ambicija je s prikazanimi eksperimenti pri udeležencih spodbuditi navdušenje in željo po posnemanju.

Vir MVZT 

 

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)