Projekt Simbioz@e-opismenjevanje  starejših je dobitnik nagrade Državljan Evrope. Nagrado podeljuje Evropski parlament, namenjena pa je počastitvi posebnih dosežkov posameznikov ali skupin, ki so s svojim delom in zgledom prispevali k spodbujanju boljšega medsebojnega razumevanja in tesnejšega povezovanja med državljani EU.

Celotno ekipo in prostovoljce projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija je za nagrado nominirala evropska poslanka Tanja Fajon (SD/S&D).

Kot je ob razglasitvi zmagovalcev dejala Fajonova, moramo pozdraviti samoiniciativnost mladih organizatorjev in prostovoljcev, ki so odlično zasnovali in odlično izpeljali ta projekt.

Kot je spomnila, EU letos obeležuje leto dejavnega staranja in solidarnosti med generacijami, čemur je namenjen projekt. “Projekt Simbioz@ je odličen primer povezovanja generacij, osvajanja novega znanja, širjenja prostovoljstva in solidarnosti. Vsega, kar v času krize in slabših časov toliko bolj potrebujemo,” je še menila evropska poslanka.

Projekt Simbioz@ e-pismena Slovenija je prvi vseslovenski prostovoljski projekt, ki povezuje dve generaciji. Lani je bil izveden prvič, letos pa že sledi nadaljevanje – Simbioz@ 2.0.

Slovesna podelitev letošnjih nagrad Državljan Evrope bo 7. in 8. novembra v Bruslju.

Vir: Vladni portal Evropa, 25. 6. 2012

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)