Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 7. 1. 2015 objavljeno sporočilo za javnost o tem, da so ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanislava Setnikar Cankar, direktor Zavoda RS za šolstvo dr. Vinko Logaj in veleposlanik Francije gospod Pierre-François Mourier 7. 1. 2015 podpisali dogovor o slovensko-francoskem sodelovanju na področju izobraževanja v osnovnih in srednjih šolah v RS v letih 2015–2018.

S tem dogovorom se želi dvigniti kvaliteto poučevanja francoščine na osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji. S promocijo učenja francoščine se želi povečati število učencev in dijakov, ki se učijo francoščine v okviru rednega programa in dodatnih oblik izobraževanja. Eden izmed ciljev sporazuma pa je tudi razvoj drugih področij sodelovanja v izobraževanju.

Slovenija in Francija dobro sodelujeta na več področjih. V Sloveniji se poučuje francoski jezik na 45 srednjih šolah. Na področju osnovnega šolstva Slovenija postopoma uvaja poučevanje tujega jezika v 1. razred.

Ministrica dr. Setnikar Cankar je ob podpisu dogovora izrazila zadovoljstvo ter prepričanje, da bo ta dogovor imel pozitivne učinke za učence in dijake.

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)