Na spletišču Univerze v Novi Gorici je z dne 2. 6. 2014 objavljena novica, da je sodelavka Univerze v Novi Gorici prejela nagrado Japonskega arhitekturnega inštituta.

Prof. Paola Eugenia Falini, profesorica za urbanizem na Fakulteti za arhitekturo univerze Sapienza v Rimu in sodelavka Univerze v Novi Gorici, je prejela prestižno nagrado za izjemen prispevek o kulturi arhitekture za leto 2014, ki jo podeljuje Japonski arhitekturni inštitut .

Japonski arhitekturni inštitut (Architectural Institute of Japan) je najpomembnejša kulturna ustanova za arhitekturo na Japonskem, ki jo vodijo najuglednejše osebnosti s področja arhitekture. Omenjena nagrada predstavlja najvišje priznanje za področje arhitekture v državi. Nagrado so prof. Falini podelili 30. maja v Tokiu.

Prof. Paola Eugenia Falini je predavateljica na študijskem programu Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine Fakultete za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici. V okviru tega programa predava pri predmetih Kulturna krajina in Konservatorstvo urbane in krajinske dediščine.

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)