Na spletišču CMEPIUS-a je z dne 20. 5. 2014 objavljena novica o tem, da je bil 16. 5. 2014 v pogodbo EGP z Evropsko komisijo vključen sklep skupnega odbora EGP za Islandijo, Lihtenštajn in Norveško, kar omogoča polno sodelovanje teh 3 držav v programu Erasmus+. Sporazum o sodelovanju v programu Erasmus + je podpisala tudi že Turčija.

Sporazum bo stopil v veljavo takoj, ko ga ratificirajo turške državne oblasti, kar naj bi se zgodilo v prihodnjih tednih.

Republika Makedonija bo podpisala sporazum o sodelovanju v programu E+ 26. 5. 2014. Sporazum bo stopil v veljavo, ko bo Evropska komisija prejela uradno obvestilo, da so izpolnjene vse notranje pravne zahteve.

Sodelujoče organizacije in udeleženci iz zgoraj omenjenih držav bodo lahko tako financirani iz programa Erasmus + že v akademskem letu 2014/2015.

Opozorilo: visokošolske institucije in študenti, ki so že podpisali Študijski sporazum s partnerji iz Turčije in Republike Makedonije, bodo morali pred izvedbo mobilnosti počakati na končni sklep. Če formalni proces za sodelujočo državo ne bo zaključen do 30. 6. 2014, naj si institucije pošiljateljice ter študenti, ki bi želeli na izmenjavo v eno izmed teh dveh držav za akademsko leto 2014/2015 poiščejo drugo sodelujočo državo, kamor bodo lahko izvedli načrtovane mobilnosti preko programa E+.

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)