V torek, 4. decembra je v dvorani Državnega sveta RS potekal posvet z naslovom “Pomanjkanje kompetenc na trgu dela v RS za uspešno trajnostno gospodarsko rast”.

Na odprtem delu Digitalnega okolja posveta Državnega sveta so za vas objavili zanimive video posnetke nastopov petih ministrov, predstavitev procesa in povzetek priporočil za urejanje politike in upravljanja izobraževanja odraslih, ki jo je podal Ben Game, vodja projekta Skillls Strategy Slovenia, OECD ter video nagovor Marianne Thyssen, evropske komisarke za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile.

Državni svet želi v posvet vključiti najširšo strokovno javnost, vse zainteresirane. Zato s pomočjo sodobnega Digitalnega okolja MiTeam omogoča nadaljevanje posveta v digitalnem okolju. V virtualnem okolju se je dogodek pričel teden dni pred datumom posveta in se bo nadaljeval vsaj do konca leta. Z vašo pomočjo že nastaja knjižnica informacij in znanja, sodelovanje pa želijo razširiti na najširšo zainteresirano stroko in javnost.

Vsi, ki se boste v virtualno okolje registrirali, boste v prijaznem in učinkovitem okolju za sodelovanje, medsebojno spoznavanje, deljenje strokovnih prispevkov in drugih vsebin ter ustvarjanju novih priložnosti, tvorno prispevali k razvoju prebojne skupnosti za odpiranje in širjenje dialoga o enem od najpomembnejših izzivov naše družbe. Z vašo pomočjo in pripravljenostjo deliti vaše znanje z drugimi, nadaljujejo z izgradnjo nacionalnega stičišča vsebin in partnerjev.

Vir: Državni svet RS, december 2018

(Skupno 52 obiskov, 1 današnjih obiskov)