Mobilnost mladih močno prispeva k širjenju obzorij posameznika, spodbuja zaposljivost, kreativnost in učenje ter razvija kompetence, ki ljudem omogočajo pozitivno interakcijo v medkulturni družbi. 

Prejemanje pravih informacij v pravem trenutku je ključno za udeležbo v programih evropske mobilnosti, zato je evropska pisarna Eurodesk pripravila raziskavo, ki bo pomagala prepoznati potrebe mladih, ki iščejo informacije o priložnostih za mobilnost. 

V raziskavi sprašujejo: Si se že izkusil mobilnost? Kaj je sprožilo tvoj odločitev? Kje si izvedel za takšne priložnosti? Kakšne informacij potrebuješ?

Raziskavo lahko izpolnete tukaj

Kam se laho mladi obrnete po informacije o mednarodnih priložnostih za mobilnost v vaši regiji? Katere so organizacije z vsemi potrebnimi napotki, kam se obrniti, če želimo v drugi državi študirati, delati, opravljati prostovoljsko službo … Če želite vedete več o Eurodeskovih regionalnih partnerjih, so pripravili pregled Eurodeskovih regionalnih partnerjev v Sloveniji. Prenesete si ga lahko tukaj (.pdf)

Vir: MOVIT, 21. 4. 2017

 

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)