Umetna inteligenca je danes vse popularnejši izraz, ki jo uporablja vse več ljudi tudi zunaj tehnološkega sektorja. Čedalje bolj prepletena z našimi življenji je ta tehnologija prodrla v naše domove, službe, v naše telefone, računalnike in druge naprave; uporabljamo jo, ko potujemo, nakupujemo na spletu, pošiljamo e-pošto, gledamo Netflix … Mnogi si življenja in dela brez UI ne znamo več zamisliti. A le malokdo razume, kaj UI sploh je – marsikdo niti ne ve, da jo vsakodnevno uporablja.

Dr. Julia Schneider je v sodelovanju z Leno Ziyal ustvarila stripovski esej z naslovom Moramo se pogovoriti, UI, enostaven, a ne poenostavljen pregled osnov umetne inteligence, njenih učinkov ter tako prednosti kot slabosti. Strip, ki je v pričakovanju že šestega prevoda, številne šole in univerze uporabljajo za izobraževanje svojih študentov, na spletu pa ga je od izdaje v letu 2019 preneslo že več kot 30.000 ljudi. Slovenski prevod v založbi Aksiome je bil ob nemškem in španskem med prvimi, ki so delo predstavili domačemu občinstvu.

Spletni prenos pogovora bo v ponedeljek, 26. oktobra 2020, ob 17. uri v okviru konS modula na Mednarodnem festivalu računalniške umetnosti (MFRU) na Aksioma | Spletni kanal.

Vir: Kulturni bazar 2020

(Skupno 71 obiskov, 1 današnjih obiskov)