Bi želeli sooblikovati prihodnji evropski okvirni program za raziskave in inovacije “Obzorje Evropa”? Evropska komisija European Commission je pripravila tri spletne posvete, na katere vabi vse zainteresirane ter splošno javnost.

Prvi spletni posvet je odprt do 8. septembra 2019 in se nanaša na strateško načrtovanje programa “Obzorje Evropa”: https://tinyurl.com/yylwcovx. V okviru tega pozivajo k razmisleku o tem, kateri naj bodo cilji in prednostne naloge v prihodnjem okvirnem programu EU za raziskave in inovacije.

Drugi spletni posvet je odprt do 15. septembra 2019 in se nanaša na implementacijo: https://tinyurl.com/yyxl9n9q. Tu Evropska komisija pričakuje predloge za celoten razpisni postopek – od ocenjevanja, delovnega programa do poročanja.

Tretji spletni posvet, ki je odprt do 27. avgusta 2019, pa je namenjen institucionaliziranim partnerstvom: https://tinyurl.com/y2zu9mkk. Kakšna priporočila imate za sedem institucionaliziranih partnerstev. ki so načrtovana v programu “Obzorje Evropa”, želi vedeti Evropska komisija.

Vaše mnenje šteje, zato prijazno vabljeni k sodelovanju!

Vir: MIZŠ, avgust 2019

(Skupno 58 obiskov, 1 današnjih obiskov)