Na spletišču eTwinninga je dne 20. 5. 2014 objavljeno vabilo na spletni tečaj za moderatorje in voditelje novih skupin eTwinning, za spletno moderiranje, ki bo potekal od septembra do decembra 2014.

Namenjen je učiteljem, ki se želijo podrobneje seznaniti s to temo in sodelovati pri vodenju novih Skupin eTwinning in Izobraževalnih dogodkov.

Zadnji rok za prijavo je 30. junij.

Tečaj je zasnovan kot odgovor na vse večje povpraševanje po spletnih veščinah moderiranja v izobraževalni skupnosti. Po besedahRute Baptista, vodje eTwinning pedagoškega in strokovnega izpopolnjevanja, je spletno moderiranje “nujna veščina, če ste del spletne skupnosti. V eTwinningu so spletne moderacije pogoste ter se izvajajo v številnih in različnih trenutkih. Ta proces združuje sposobnost za vodenje in moderiranje, da bi dolgoročno pritegnili uporabnike, oblikovali vsebine, jim prisluhnili, poročali ter analizirali in podali strateške prispevke”.

Spletni tečaj za moderatorje je razdeljen na štiri module, glavni cilji pa so naslednji:

naučiti se, kako učinkovito voditi Skupino eTwinning ali Izobraževalni dogodekpridobiti veščine spletnega mentorjanaučiti se, tem kako se izdeluje in izvaja različne spletne nalogerefleksija o veščinah, ki omogočajo učinkovito delo na spletu (veščine moderiranja, ustvarjanje vzdušja, podpora itd.)

Kot del dejavnosti stalnega strokovnega izpopolnjevanja eTwinning, je seveda tečaj brezplačen ter bo v celoti potekal preko spletas pomočjo sodelovalne učne platformeMoodle.

Kako se lahko prijavite

Če se želite tečaja udeležiti, morate izpolniti obrazec za predhodno registracijo, ki zahteva opis vaše strokovne podlage in motivacije Povezava, ki vodi do obrazca za prijavo, se nahaja na vašem Namizju eTwinning. Se vam do sedaj še ni uspelo prijaviti v eTwinning? Vanj se lahko prijavite tukaj.

Če bo vaša prijava uspešna, vas bomo o tem obvestili in vam kmalu poslali podrobnejše informacije. Število udeležencev je omejeno na 200, zadnji rok za prijavo pa je 30. junij, zato z rezervacijo ne odlašajte preveč!

Nove Skupine eTwinning

Januarja 2015 bodo začele skupine eTwinning delovati na povsem novi platformi. Zato bomo potrebovali novo skupino moderatorjev. Vsi udeleženci, ki bodo uspešno končali tečaj, bodo prejeli potrdilo. Tisti, ki bodo najbolje opravili aktivnosti, pa bodo povabljeni, da postanejo moderatorji novih skupin eTwinning. Več informacij o skupinah eTwinning bomo objavili ob koncu leta.

.

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)