Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji  imenovala Matejo Vraničar za državno sekretarko na Ministrstvu za finance, Tino Brecelj za državno sekretarko na Ministrstvu za pravosodje, mag. Moniko Kirbiš Rojs za državno sekretarko in mag. Uroša Rožiča za državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Dejana Levaniča je imenovala za državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Aljuša Pertinača in dr. Mirka Pečariča za državna sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter dr. Aleša Črniča za državnega sekretarja na Ministrstvu za kulturo.

Razrešila je dosedanjega generalnega sekretarja na Ministrstvu za pravosodje Janeza Lampeta ter za vršilko dolžnosti generalne sekretarke Ministrstva za pravosodje imenovala Tinko Teržan. Prav tako je vlada za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Žarka Bogunoviča in Ljiljano Kodrič za vršilko dolžnosti generalne sekretarke na Ministrstvu za kulturo.

Vlada je razrešila in imenovala tudi nekatere direktorje direktoratov. Tako je mag. Cveta Uršiča razrešila s položaja generalnega direktorja Direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in na njegovo mesto za vršilko dolžnosti imenovala Dragico Bac. Mag. Ano Vodičar pa je vlada imenovala na položaj vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ministrski zbor je s 30. 4. 2013 razrešil Mira Petka s položaja generalnega direktorja Direktorata za medije na Ministrstvu za kulturo in na njegovo mesto s 1. 5. 2013  za vršilko dolžnosti generalne direktorice imenoval Ženjo Leiler Kos. Barbaro Koželj Podlogar pa je vlada z današnjim dnem razrešila s položaja generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost na Ministrstvu za kulturo in na njeno mesto za vršilca dolžnosti generalnega direktorja  imenovala doc. dr. Gašperja Troho.

Ob tem velja omeniti, da so vsi vršilci dolžnosti imenovani do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Vir: Vlada RS, 25. 3. 2013

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)