»Telesna aktivnost je osnovna komponenta zdravega življenjskega sloga posameznika in družbe, zato jo moramo spodbujati na vsakem koraku,« je na panelu Športnega foruma EU poudarila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec.

Ob njej so na panelu na temo »Zdrav življenjski slog za vse – združiti se, da bi to dosegli« sodelovali še evropska komisarka za šport Mariya Gabriel, Fiona Bull iz Svetovne zdravstvene organizacije, Eric Abidal, ambasador UEFA in bivši profesionalni nogometaš FC Barcelona ter Cliff Collins iz EuropeActive.

Prav vsi so izpostavili, da je ključno za spodbuditev telesne aktivnosti ozaveščanje, promocija in povezovanje. Ministrica je ob tem izpostavila, da je zdrav življenjski slog za Slovenijo pomembna prioriteta. V okviru slovenskega predsedovanja bodo zdrav življenjski slog naslovili s temo Vseživljenjska telesna aktivnost. V ta namen bodo organizirali konferenco na visoki ravni ter seminar Evropske komisije med 22. in 24. septembrom na Bledu.

Vir in več informacij: MIZŠ, 10. 6. 2021

(Skupno 48 obiskov, 1 današnjih obiskov)