Letošnje leto, natančneje 1. maja bo že 10. obletnica vstopa Slovenije v Evropsko Unijo, a v DOS ugotavljajo, da sta splošno poznavanje EU in Evropska identiteta predvsem pri mladih/dijakih na zelo nizki ravni. Nepoznane in neizkoriščene so tudi številne možnosti in priložnosti, ki jih EU ponuja dijakom. Zato #DIJAKI začenjajo veliko 12 tedensko AKCIJO: Dijaki in Evropska Unija!

Potek akcije: Skozi 12 tedensko kampanjo preko vseh medijev (Facebook, Twitter, spletna stran, javni mediji …) bodo mladim/dijakom približali nastanek ter zgodovino Evropske Unije, simbole in članice države ter številne ostale zanimivosti, predvsem pa krepili in vzpodbujali aktivno evropsko državljanstvo in evropsko identiteto pri mladih/dijakih!

Spoznali boste tudi možnosti in priložnosti, ki jih mladim ponuja Evropska Unija od mednarodnih izmenjav, sofinanciranj mladinskih projektov, študija in dela v tujini ter splošno razširjali obzorja dijakov.

Osrednji dogodek bo že tradicionalen projekt DOS: DIJAŠKA NACIONALNA KONFERENCA #DNK2014, ki bo potekala od 4. – 6. aprila 2014 v Ljubljani (prijave so odprte še do 1. aprila), tokrat v barvah Evropske Unije, pridružili se vam bodo tudi številni zanimivi gosti. 

Da bo akcija zaživela in dosegla svoj namen, torej dosegla vse slovenske dijake, pa bodo potrebovali predvsem vašo pomoč.

Vir in več informacij: DOS, 27. 3. 2014

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)