Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, dr. Žiga Turk se je v torek, 28. februarja 2012, srečal s predstavniki Dijaške organizacije Slovenije  in Študentske organizacije Slovenije.

V pogovoru  z vodstvom obeh organizacij je izpostavil enega izmed ključnih ciljev na področju politike izobraževanja, to je omogočiti mladim vrhunsko izobraževanje. Pri tem je poudaril pomen motivacije in zavzetosti mladih, da si čim prej pridobijo izobrazbo.

Minister je v pogovoru s predstavniki študentske organizacije dejal, da si bo prizadeval za čimprejšnje oblikovanje novega Sveta za študentska vprašanja, ki se je v preteklosti izkazal kot primer dobre prakse. Prav tako jim je ponudil pomoč pri vkjučevanju v socialni dialog na ravni Ekonomsko socialnega sveta, kjer se danes odloča o vprašanjih, ki bodo imeli učinke tudi na mlajše generacije.
 
Dijaki so ministra zaprosili za podporo pri dveh dijaških projektih: Dijaške nacionalne konference, ki bo na temo karierne poti in projekta Naj dijak/dijakinja. Minister je tovrstnim projektom naklonjen, saj kažejo na to, da se dijaki zavedajo, da danes niso pomembne samo odlične ocene, temveč tudi neformalno pridobljeno znanje, športni, kulturni in drugi dosežki, ki bogatijo formalni izobraževalni sistem. Ob koncu srečanja je minister študente in dijake pozval k zavezništvu pri doseganju ciljev kot sta kvalitetno izobraževanje in vrhunsko izobraženi mladi. Srečanje pa je ocenil za odlično in kot dobro podlago za nadaljnje sodelovanje.

Vir: MIZKŠ, 28. 2. 2012

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)