Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič je s sodelavcema, direktorjem Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih mag. Vinkom Logajem in vodjem projektne enote za strukturne sklade Aljušem Pertinačem, v sredo, 1. septembra 2010, obiskal rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Staneta Pejovnika.

Na srečanju, ki je potekalo v prostorih Univerze v Ljubljani, se je minister seznanil s položajem ljubljanske univerze, zlasti s finančnim stanjem Univerze, ki ni ravno najboljše, in prostorskih stiskah. Izmenjala sta informacije o pomembnih projektih. Iz konkretnih dogovorov velja izpostaviti soglasje, da je potrebno izkoristiti zakonsko možnost in uvesti spremembe na področju vpisnih pogojev za vpis na univerze. V ta namen bodo tudi v prihodnje sledila podobna srečanja vseh pristojnih, kar bi lahko vodilo k spremembi Zakona o maturi.

Največ pozornosti sta namenila možnim spremembam vpisnih pogojev na univerzo ter enotni vpisni službi, ki bi preprečevala fiktivne vpise. Minister Lukšič je podprl pobudo prof. dr. Pejovnika, da se v visokem in višjem šolstvu uporablja enotna vpisna številka.

Dogovorila sta se za ponovno srečanje jeseni, ko bosta obe strani pretehtali možne načine za realizacijo začrtanih ciljev.

Vira: MŠŠ, 1. 9. 2010 in UL, 1. 9. 2010

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)