Minister Lukšič se je v ponedeljek, 18. oktobra 2010 srečal s predstavniki civilne pobude Kakšno šolo hočemo. Civilna pobuda Kakšno šolo hočemo je lani ministru Lukšiču predala Manifest za odlično javno šolo. Teme pogovora so se nanašale na celotno vertikalo: otroci s posebnimi potrebami, vzgoja za emocionalno inteligenco, vprašanje ocenjevanja, nacionalno preverjanje znanja

Predstavnica civilne pobude dr. Manca Košir je med drugim izpostavila, da je bil namen srečanja predvsem pogledati premike od takrat, ko so predali pobudo ministru. Povedala je, da so zadovoljni, da so bili v tem času storjeni določeni koraki. Predvsem pa ‘smo skupaj zainteresirani za korake, ki so potrebni, da bo naša šola odlična’, je povedala Koširjeva. Poudarila je, da je njihov temeljni poudarek na odličnem učitelju in učiteljici in zato vedno znova zahtevajo sprejemne izpite na Pedagoški fakulteti, večjo avtonomijo in avtoriteto učiteljev. Minister Lukšič je izpostavil pomembnost vloge te civilne iniciative, saj je med drugim postala razprava o šolstvu zanimiva za ljudi, ki imajo na tem področju izkušnje.

Sicer pa se predlogi iniciative upoštevajo med drugim tudi pri pripravi predloga Zakona o otrocih s posebnimi potrebami, ki bi naj šel v vladno proceduro predvidoma v novembru. Prav tako so se določeni predlogi upoštevali tudi pri sprejetu Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov.

Vir: MŠŠ, 18. 10. 2010

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)