V prostorih Izobraževalnega centra Piramida v Mariboru je MIZKŠ v sredo, 4. julija, pripravil delovno srečanje z ravnateljicami in ravnatelji mariborskih srednjih šol na temo priložnosti za razvoj poklicnega in strokovnega izobraževanja. Z ravnatelji so se na posvetu pogovarjali državna sekretarka MIZKŠ Mojca Škrinjar, v.d. generalnega direktorja Direktorata za višje in srednje šolstvo ter izobraževanje odraslih dr. Jurij Šink in Elido Bandelj, direktor Centra za poklicno izobraževanje.

Državna sekretarka Škrinjarjeva je uvodoma spregovorila o pomenu poklicnega izobraževanja ter o težavah le-tega. Te se kažejo predvsem v majhnem vpisu, četudi je na trgu dela po različnih profilih poklicnega izobraževanja veliko povpraševanje.

Ravnatelji so v razgovoru izpostavili precej vsebinskih vprašanj in razmislekov o poklicnem šolstvu. V zelo umirjenem razgovoru so želeli tudi nekaj pojasnil v zvezi z združevanjem srednjih šol in predstavili svoj pogled nanje. Teh pogovorov je bilo z ravnatelji v krajih, kjer se prav tako obeta združevanje srednjih šol, že kar nekaj je dejal dr. Šink, pogovori o stabilizaciji mreže srednjih šol pa ministrstvo načrtuje tudi v prihodnje, je dodal. Obenem je poudaril, da je ministrstvo prisluhnilo nekaterim pomislekom v zvezi z združevanjem, predvsem tam, kjer se združujeta šoli, ki delujeta na različnih lokacijah. Tam bo ministrstvo rok za združevanje podaljšalo do 1. januarja 2013. Z Mojco Škrinjar sta ravnateljem predstavila prednosti združevanja in nekatere bojazni ravnateljev v pogovoru  skušala z argumenti omiliti. Državna sekretarka je ravnateljem zagotovila, da se bo tudi v prihodnje trudila za to, da bo vsaka šola še v prihodnje zadržala svojo kvaliteto. Obenem je poudarila, da je ministrstvo ves čas odprto za dialog z vodstvi šol.

Vir: MIZKŠ, 4. 7. 2012

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)