Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk se je v tem tednu v okviru dejavnosti ob začetku šolskega leta sestal s predstavniki zasebnih zavodov s področja osnovnega in srednjega šolstva in sicer s člani Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci, s predstavniki inštituta Montessori, Waldorfske šole in študijskega centra Erudio.  

Predstavniki zavodov so na srečanjih poudarili dobro sodelovanje z ministrstvom, opozorili pa so na vprašanje sofinanciranja zasebnega šolstva, participacije pri javnih razpisih, števila vpisnih mest za srednje šole in prilagoditve normativov in standardov za izvajanje izobraževanja po posebnih izobraževalnih metodah.

 Minister dr. Turk je poudaril, da javni šolski sistem sestavlja hrbtenico izobraževanja v Sloveniji; za javne šole država skrbi z vso odgovornostjo in bo za javne šole enako skrbela tudi v prihodnje, prepričan pa je, da zasebne izobraževalne institucije bogatijo šolski prostor, zato ministrstvo s pozornostjo spremlja njihovo delo in v okviru zakona prispeva k reševanju problemov, s katerimi se srečujejo.

  Vir: MIZKŠ, 7. 9. 2012

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)