Vsi, ki vas zanima področje specifičnih učnih težav v dobi odraslosti, ste vabljeni v četrtek, 28. 6. 2012, na srečanje s prof. dr. Paulom Gerberjem, ki poučuje na School of Education, Department of Special Education and Disability Policy, Virginia Commonwelth University v ZDA in preučuje področje specifičnih učnih težav (disleksija, dispraksija, diskalkulija itd.) v obdobju odraslosti.

S svojim raziskovanjem je usmerjen na področje zaposlovanja odraslih s specifičnimi učnimi težavami, v povezavi z zmožnostjo spreminjanja posameznika, samorazodevanja in socialne ekologije. Še posebno ga zanimajo uspešni odrasli s specifičnimi učnimi težavami in dejavniki, ki omogočajo dobro poklicno in življenjsko prilagajanje tudi pri vztrajanju specifičnih ovir pri učenju. Sodeluje s številnimi univerzami v ZDA in po svetu.

Kot uvod v diskusijo o odraslih s specifičnimi učnimi težavami bo prof. dr. Paul Gerber
pripravil krajša predavanja:

  • Kaj nam povedo raziskave o odraslih s specifičnimi učnimi težavami?
  • Model uspešnosti odraslih s specifičnimi učnimi težavami
  • Razkritje lastnih specifičnih učnih težav in
  • Študenti s specifičnimi učnimi težavami

Srečanje organizirata Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani in Društvo BRAVO za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami. Srečanje bo potekalo od 13.00 do 16. 30 ure na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16 v Ljubljani, v predavalnici 048 (pritličje). Kotizacije ni.

Vabilo

Vir: PeF UL, 11. 6. 2012

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)