Poročilu ocene stanja spretnosti Slovenije OECD 2017, ki je opredelila devet izzivov na področju spretnosti, ki so nastali na osnovi podatkov raziskave PIAAC, sledi akcijska faza načrtovanja Strategije spretnosti za Slovenijo. Pri tem se v sodelovanje vključuje tudi OECD z željo ugotoviti, kako lahko ministrstva, občne, socialni partnerji in drugi skupaj bolje delujejo za izboljšanje delovanja skupnih in povezanih mehanizmov za spodbujanje in kreiranje prostora učenja, izobraževanja in usposabljanja za krepitev spretnosti odraslih.


V ta namen bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravilo dvodnevno srečanje OECD o upravljanju izobraževanja odraslih. Prvi dan, v torek, 27. marca, bo v prostorih Čebelarske zveze Slovenije v Lukovici potekalo delo v skupinah, uvodoma pa bosta iztočnice dala Ben Game in Andrew Bell iz OECD, ki bosta govorila o mednarodnih vidikih upravljanja in učenja odraslih. Pregled slovenskega izobraževalnega sistema odraslih pa bo podal mag. Peter Beltram iz Andragoškega centra Slovenije.


Dan kasneje, v sredo, 28. marca, pa bo v prostorih Narodnega muzeja Slovenije razprava o sodelovanju ministrstev na področju učenja in izobraževanja odraslih. Posvetili se bodo skupnemu strateškemu načrtovanju ukrepov in inštrumentov. Ob 9.30 uri se bo udeležencem pridružila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

Vir: MIZŠ, 27. 3. 2018

(Skupno 33 obiskov, 1 današnjih obiskov)