Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bodo 10. 10. in 11. 10. 2022 gostili tretje srečanje vaje za vzajemno učenje na temo občanske znanosti (angleško Citizen Science), ki poteka v živo (pred tem so srečanja potekala zgolj virtualno). Na srečanjih sodelujejo predstavniki 11 evropskih držav, ki bodo tokrat v Sloveniji obravnavali teme verodostojnosti podatkov, ciljev trajnostnega razvoja in raziskovalne etike v projektih in iniciativah občanske znanosti.

Za tiste, ki se prvič srečujete s pojmom občanske znanosti je bil v okviru vaje vzajemnega učenja (angleško Mutual Learning Exercise – MLE) s strani Evropske komisije pripravljen tudi Informativni bilten o iniciativah, politikah in praksah na področju občanske znanosti (na voljo zgolj v angleškem jeziku).

Namen MLE je olajšati izmenjavo informacij, izkušenj in pridobljenih znanj ter opredeliti dobre prakse, politike in programe v zvezi z različnimi pristopi na lokalni, regionalni in nacionalni ravni, ki podpirajo in širijo občansko znanost. Cilj je opredeliti kampanje občanske znanosti, ki imajo velik potencial za izvajanje na način sodelovanja v celotnem evropskem raziskovalnem prostoru (ERA).

Vir in več informacij: MIZŠ in Direktorat za znanost, 29. 9. 2022

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)