Na spletni strani Slovenskega šolskega muzeja je objavljen nov katalog muzejskih pedagoških programov za šolsko leto 2015/2016 (pdf)za šolsko leto 2015/2016, ki so ga pripravili z namenom, da vam bo v pomoč pri načrtovanju vašega dela ali vašega kakovostnega preživljanja prostega časa.

Letošnje novosti:

  • Ob razstavi Učilnica v naravi: šolski vrt včeraj, danes, jutri so vzklile in zacvetele nove delavnice, ki vsaka posebej ponuja svojstveno doživetje. Poskusite se lahko v ustvarjanju mandale iz semen, ob didaktičnih kartah spoznate zelišča na šolskem vrtu, posebno doživetje pa ponuja tudi veččutna delavnica na šolskem vrtu, ki je posebej pripravljena za skupine s posebnimi potrebami, sicer pa je primerna za vse obiskovalce.
  • Ste se kdaj vprašali, kaj sploh pomeni beseda šola? Veste, da ima tudi izraz mobilni telefon korenine v latinščini? Vse to in še več boste spoznali na novi latinski delavnici Svet antike, ki smo jo pripravili ob novi razstavi Lingua Latina.
  • Opozarjajo naj tudi na vse šolske počitnice, med katerimi muzej vedno organizira raznovrstne delavnice za otroke in odrasle.

Vir in več informacij: SŠM, avgust 2015

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)