Bliža se 26. september, evropski dan jezikov, ki se ga praznuje z različnimi dogodki, obenem pa si povemo, da spoštujemo različnost kultur in se učenja jezikov tudi lotimo. Za vse obiskovalce, zlasti pa osnovne šole, so tudi letos pripravili pester program.

  • Pisatelj Žiga X. Gombač in ilustrator Ivan Mitrevski bosta v tednu od 22. do 25. septembra vsak dan ob 9.30 predstavila izvirno detektivsko zgodbo “Minute za tatinsko jezikanje”, s katero bosta opozorila na večjezičnost ter pomen učenja in znanja tujih jezikov.  
  • Obiskovalci bodo lahko obiskali stojnico z informacijami o jezikih v Evropi ter sodelovali v jezikovnih igricah, zavrteli kolo sreče in si prislužili praktično nagrado. Ves teden bo odprta Knjižnica pod krošnjami, ki v branje ponuja dela številnih evropskih avtorjev.  
  • Ste vedeli, da je gruzijska abeceda ena od štirinajstih originalnih abeced na svetu? Zapisuje se s tremi različnimi pisavami, ki jih pri nas skorajda ne poznamo. Vse tri  bodo predstavljene na razstavi gruzijske abecede v preddverju Hiše EU, v torek, 22. 9., ob 11. uri pa v sodelovanju z gruzijskim veleposlaništvom pripravljajo posebno predstavitev.  
  • V četrtek bomo pripravili pogovor o učenju tujih jezikov za starejše, najmlajši pa bodo na svoj račun prišli v sredo, 23. 9., in petek, 25. 9., ob 17. uri, ko bodo na vrsti evropske pesmice in pravljice.

Od 3. do 26. septembra pa lahko sodelujete v spletnem jezikovnem kvizu Štekaš jezike?. Na koncu bodo izžrebali 10 nagrajencev, ki bodo vrednostni bon v višini 300 evrov lahko porabili za izbrani jezikovni tečaj. 

Vir in več informacij: Evropska komisija, 9. 9. 2015

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)