STENCIL – Evropsko omrežje učenja znanosti ustvarjalnosti in inovativnosti je projekt, ki poteka že od januarja 2011. Projekt ponuja možnost, da kolegi iz celotne Evrope predstavijo svoje projekte. Poleg tega, da pokažete, kaj trenutno počnete na svojih predavanjih, vam to omrežje kot učitelju predstavlja priložnost za navdih in iskanje v katalogu z več kot 900 iniciativami za projekte izobraževanja v znanosti, katere lahko sčasoma vključite v svoje poučevanje.

STENCIL začenja tudi letni Poziv k sodelovanju za šole, ki so opravile uspešen prenos dobrih praks poudarjenih v letnem poročilu. Dva zmagovalca lahko izbirata med naslednjima nagradama, v vrednosti 1.000 evrov: Kompleti ali materiali, ki se uporabljajo za izobraževanje znanosti v šolah, ali Dotacija, ki pokriva potne stroške in dnevnice za sodelovanje na drugi mednarodni konferenci projekta STENCIL v Kasslu (Nemčija) 2012 z namenom predstavitve zmagovalnega projekta  mednarodni javnosti.

Ta razpis bo odprt od 1. februarja 2012 do 1. junija 2012. Več informacij je na spletni strani STENCIL  in CMEPIUS.

Za vsa vprašanja se obrnite na slovenskega partnerja v projektu: IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij Koroška 18, 3320 Velenje, Slovenija, email: call-slovenia@stencil-science.eu in tel.: 03/891-90-40.

Vir: CMEPIUS, 3. 4. 2012

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)