V okviru 55. Mednarodnega sejma obrti in podjetništva v Celju, ki bo potekal v septembru, bo tudi letos na ogled »Stičišče znanosti in gospodarstva«.

Na enem mestu bodo predstavljene vrhunske tehnologije, inovacije in izdelki z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Vsako leto je stičišče deležno velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem študentov in dijakov. Stičišče je bilo doslej uspešno organizirano v okviru skupnega Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v letu 2016, 2017, 2018, 2019 in 2022.

Letošnja predstavitev bi zajemala predstavitve novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij ter novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov in drugo. Stičišče, ki bo v hali L Celjskega sejmišča, bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij, novih materialov, novih tehnoloških procesov, ter vesoljskih tehnologij.

Prijave do 20. 4. 2023.

Vir in več informacij: MVZI, 31. 3. 2023

(Skupno 75 obiskov, 1 današnjih obiskov)